fredag 16 mars 2012

P´s Pojkes Presenter


Ett gäng presenter till knyttet i P´s mage. Valde färger som skulle vara stilrena och inte för skrikiga. Det blev beige/bruna sådana. Otroligt svårt att återge de på bild så jag måste säga att de ser mycket bättre ut i verkligheten. Huvudpresenten är eg. filten men hade så mycket restgarn att jag gjorde lite fler saker. Anser nu att det är filten och snuttefilten som är nr ett och att mössan och tofflorna är bonus.
Filten började jag på innan jag åkte till Thailand och tog med den dit så den är världsvan. Den skapades både i Sverige, Ryssland (flygplatsen i Moskva) och i Thailand.

Allting är gjort i Drops BabyMerino med nål nr 3. Filt i mormorsrader med en kant som är virkad som solfjädrar med 7 st i en m, hoppa över två maskor, sm i en m, hoppa över 2m, 7 st osv.






Har inte gett dessa till henne än, så det är tur att ingen har hittat till min blogg än. ;)
De två finare bilderna är tagna av Michael Thonfors.

Idén till snuttefilten kommer från: http://www.brittasami.blogspot.se/ och huvudet är från: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b21&d_id=43&lang=se
Mössan är från: http://kungenomajkis.blogspot.se/search/label/m%C3%B6ssor
Tofflorna från: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b19&d_id=9&lang=se Fast jag fick inte alls mönstret att stämma så jag gjorde en hel del ändringar.
Bebisfilten är mitt eget påhitt.

Edit: Nu har P fått presenterna och hon vart nöjd! Skönt eftersom jag funderade mycket på vilka färger som hon skulle tycka om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar